Hoppa till innehåll
Hem / Framtidens Tensta
Konstinstallation i takfönster som består av en flock med fjärilar, i tidigare Tensta Gymnasium

Framtidens Tensta

Glada tonåringar som går längs en gata, en av de tre tjejerna leder en cykel med cykelkorg.

Hemsös vision

Vår vision är att skapa Campus Tensta – ett utbildningscampus där elever i olika åldrar och från hela Stockholm möts. Gymnasium, vuxenutbildning och även högskoleutbildning vill vi ska inrymmas i lokalerna, tillsammans med verksamheter för kultur, innovation och entreprenörskap. 

Skola på dagen och föreningsliv på kvällen skapar trygghet med liv och rörelse under stor del av dygnet. Campus Tensta ska vara en plats för möten mellan människor från de lokala bostadsområdena och för invånare från hela Stockholm.

Ett kärt återseende

Hemsös vd Nils Styf träffade Rodrigo Pencheff för en intervju i samband med Järvaveckan 2022. Nils berättar om Hemsös planer för platsen och Rodrigo och Ndereyah Kasubi som båda är tidigare elever på gymnasiet i Tensta tar en rundtur i sin gamla skola, ett kärt återseende som väcker fina minnen.

Välkommen till framtidens Campus Tensta och Tensta Träff

Den 1 april 2022 tog Hemsö över Tensta gymnasium och Tensta Träff som nu kliver in i nästa era.

Hur har utvecklingen sett ut i Tensta och vad saknas i stadsdelen idag? Hur vill vi att Tensta ska se ut om tio år? Hemsö bjöd in till panelsamtal den 26 april 2022, som en uppstart att förverkliga visionen om framtidens Tensta gymnasium och Tensta Träff.

Vi välkomnade finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) och oppositionsborgarrådet Karin Wanngård (S) till ett politiskt samtal om Tenstas framtid. För att berätta om och diskutera Tenstas historia och utveckling deltog bland andra Ahmed Abdirahman, vd och grundare av stiftelsen The Global Village samt före detta elev på Ross Tensta Gymnasium, Annika Friberg (M), ordförande i stadsdelsnämnden Spånga-Tensta, samt Erik Stenberg, arkitekt och initiativtagare till arkitektskolan i Tensta. Samtalen varvades med röster från Tensta som berättar hur de upplever sin stadsdel.

Tyck till om framtidens Tensta

Innan platsen utvecklas vill Hemsö lyssna in dig som bor i närheten, arbetar eller går i skola i Tensta och/eller besöker platsen. Vilka behov har du och hur ser du att platsen skulle kunna bidra till Tensta i framtiden?

Medborgardialog